
Welcome!
Before accessing our website, please confirm that you are at least 18 years old. Thank you!
Liker koji je od davnina poznat na istarskom poluotoku.
Proizvodi se maceracijom listova imele (Viscum album L.) u istarskoj komovici. Imela je poluparazitska biljka koja raste u obliku grma najčešće pri vrhu grana.
Plod su polu-prozirne bobice i ne upotrebljavaju se za proizvodnju rakije već se za to koriste isključivo grančice s listovima. Beru se u određenom periodu proljeća i jeseni.
Listovi se prethodno djelomično suše i u procesu maceracije združuju u čistoj komovici. Proces maceracije odvija se na sobnoj temperaturi.
Proizvodimo je procesom svojstvenom proizvodnji likera što znači da je proizvedena na bazi alkohola i šećernog sirupa u kojem se prirodno sljubljuju aroma i boja imele. Prema starim zapisima biska je specifična po svojim ljekovitim svojstvima.
Sastojci: omekšana voda, prepečena komovica, macerat imele, šećer
Alkohol: 32,0 % Vol.
Ovaj proizvod možete kupiti kod naših partnera na dolac.hr
Preporučujemo servirati rashlađenu u rashlađenoj čaši.