Biska

Liker koji je od davnina poznat na istarskom poluotoku.

Proizvodi se maceracijom listova imele (Viscum album L.) u istarskoj komovici. Imela je poluparazitska biljka koja raste u obliku grma najčešće pri vrhu grana.

Plod su polu-prozirne bobice i ne upotrebljavaju se za proizvodnju rakije već se za to koriste isključivo grančice s listovima. Beru se u određenom periodu proljeća i jeseni.

Listovi se prethodno djelomično suše i u procesu maceracije združuju u čistoj komovici. Proces maceracije odvija se na sobnoj temperaturi.

Proizvodimo je procesom svojstvenom proizvodnji likera što znači da je proizvedena na bazi alkohola i šećernog sirupa u kojem se prirodno sljubljuju aroma i boja imele. Prema starim zapisima biska je specifična po svojim ljekovitim svojstvima.

Sastojci: omekšana voda, prepečena komovica, macerat imele, šećer

Alkohol: 32,0 % Vol.

Ovaj proizvod možete kupiti kod naših partnera na dolac.hr

Tehnički list
Prijedlog serviranja

Preporučujemo servirati rashlađenu u rashlađenoj čaši.

Nagrade i priznanja
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy